Vuxen

Background and contacts

About Vuxen

Vuxen.se är ett företag som säljer hjälpmedel som främjar den sexuella hälsan. För oss är det en mänsklig rättighet att älska den man vill och det är något vi både lyfter och hyllar dagligen hos Vuxen.se Vi har ett samhällsansvar där vi måste kämpa för att bryta tystnadskulturen kring sex och vuxenleksaker och där vår förhoppning är att Vuxens tjänst ska öppna upp för djupare diskussioner, ge mer plats åt njutning och skapa en tryggare plats där säkert sex handlar om mer än att använda kondom - det handlar om kommunikation och kunskap.

About The Digital Newsroom

Vuxen.se Digital Newsroom is a simple and useful resource for you to keep track of all the latest news stories. High resolution images and complete press releases are available to download from here, and you can connect with our various social media profiles easily. Suggestions for improvements are welcome.

Contact Details

Nina Gago
Manifest Stockholm
t. +46 (0) 70 725 77 88
e. vuxen@manifest.group

Vuxen

Pressmeddelande Friskvårdsupproret

”Låt vuxenleksaker inkluderas i friskvårdsbidraget”
Vuxen.se lyfter vikten av sexuell hälsa i ny kampanj

 

Det är ingen hemlighet att det finns ett väl förankrat stigma kring sexuell hälsa och vuxenleksaker, inte heller att den sexuella hälsan faktiskt har en stor påverkan på vårt välmående i stort. Påklistrade ideal, skam och okunskap kring sexuell hälsa har idag blivit ett samhällsproblem. Ett samhällsproblem Vuxen.se nu vill åtgärda tillsammans med Sveriges alla företag genom att uppmana till att sexuell hälsa ska inkluderas inom friskvårsbidraget. Därför skriver grundarna av Vuxen.se, som ägs av Purefun Group AB, ett öppet brev där de uppmanar företagare i Sverige att bidra till förändring.

Vuxen.se har lanserat sitt initiativ att uppmärksamma sexuell hälsa i friskvårsbidraget genom #Friskvårdsupproret. En kampanj där de uppmanar både Sveriges alla företag och Skatteverket att godkänna bland annat vuxenleksaker på friskvårdsbidraget med målbilden att lyfta dialogen kring sexualitet i stort och få människor att uppmärksamma att sexuell hälsa precis lika mycket som den fysiska och psykiska.

Sexuell hälsa är idag en undangömd hälsofråga vilket tyvärr resulterar i ökade stigman. Svaret, hävdar Vuxen, är inte att prata mindre om detta outtalade samhällsproblem, utan snarare tvärt om – att prata och utbilda mer. Stigmat kring sex innebär att vi många gånger varken diskuterar eller utforskar vår sexuella hälsa eller våra specifika preferenser. Men sexuell hälsa handlar inte om att försöka passa in i en mall eller rätta sig i ledet, utan det handlar om de miljontals möjligheter som finns att vara intim på. Att hitta vad som känns rätt för dig (inte samhällsnormen) och ditt sätt att njuta. Det är en hälsofråga – till och med en mänsklig rättighet.

  • Vi hävdar att stigmat är både föråldrat och till och med skadligt, det är dags för förändring! Med detta säger vi naturligtvis inte att man behöver prata sex hela tiden och med alla, det är trots allt ett intimt ämne. Men vi som samhälle frågar inte heller någon som går till psykolog eller rehab om specifika detaljer. Däremot är dessa allmänt accepterade och prioriterade hälsofrågor att prata om och vi vill förflytta dialogen även till sexuellt välmående. Det är en hälsofråga och till och med en mänsklig rättighet, säger Michael Ahlén, grundare av Vuxen.se och Purefun Group AB.

Läs mer om #Friskvårdsupproret HÄR

Ladda ned samtligt material för kampanjen HÄR

 

 

För mer information kontakta
Carl-Magnus Öhrstedt, Marknadschef Purefun Group AB
Mail: carl@purefun.se
Telefon: 0700 36 60 00

 

Attached Files

Archive