Houdini Sportswear

Background and contacts

About Houdini Sportswear

Houdini Sportswear är ett svenskt företag som med en öppen, passionerad och övertygande inställning tillverkar tekniska och funktionella kläder med minimal negativ miljöpåverkan. Houdini har sedan starten 1993 utvecklat produkter som förutom att hålla dig varm och torr, ger exceptionell rörelsefrihet, har progressiv design och exceptionell prestanda. Idén om att ta komfort till en ny dimension har sedan dess resulterat i ett komplett sortiment - från underkläder till skalplagg.

About The Digital Newsroom

Houdini Sportswear Digital Newsroom är ett enkelt sätt att samla information och hålla koll på det senaste om Houdini. Högupplösta bilder finns att ladda ner och kontakta oss gärna om du har ytterligare frågor!

Contact Details

För mer information, vänligen kontakta:
Manifest Stockholm
PR & Kommunikation
+46 (0) 8-37 24 88
houdini@manifeststockholm.se

Houdini Sportswear

Houdini Sportswear hyr ut kläder gratis under Sthlm Act

Vill att kunder ska få testa deras produkter i världens största provrum – naturen.

Det svenska outdoor-märket Houdini fortsätter att imponera och innovera i textilbranschen. Under hållbarhetsfestivalen Stockholm Act 2017 förvandlar Houdini hela sin butik på Norrlandsgatan till ett stort provrum där hela sortimentet går att hyra. Ännu bättre? Det är helt gratis. Detta gör att man får chans att prova kläderna i lugn och ro i olika miljöer under Stockholm Act-festivalen som pågår mellan den 21:e och 27:e augusti. Ta med kläderna ut på äventyr i naturens egna provrum och se vad de går för, blir man förtjust i ett plagg kan man välja att köpa det istället för att lämna tillbaka det i butiken.

Med detta initiativ gör Houdini sina kläder tillgängliga för alla och belyser samtidigt sitt uthyrningskoncept som är tillgängligt året runt.

Eva Karlsson, VD Houdini Sportswear kommenterar: ”Vi på Houdini älskar naturen och vi gör allt vi kan för att erbjuda kläder som hjälper fler människor att uppleva den på rätt sätt, utan någon miljöpåverkan. Att hyra istället för att köpa är mer resurseffektivt för alla parter. Kunden betalar bara för plagget när det faktiskt används och vi som producent kan se till att produkter inte tillverkas i onödan. Genom att öppna upp vår butik och hyra ut hela sortimentet gratis under Sthlm Act vill vi lyfta uthyrning som alternativ till ägande. Skulle man trots allt behöva köpa ett plagg är uthyrning dessutom ett bra sätt att prova om det verkligen är rätt produkt för dig. Naturen är överlägset ett vanligt provrum när det gäller att testa kläder som är gjorda för att användas utomhus”.

Houdini bjuder också in till Morning Hangouts varje veckomorgon under Stockholm Act-Festivalen där man kan delta i olika aktiviteter samtidigt som man lånar passande kläder. Houdini Hangouts utgår från butiken på Norrlandsgatan 12 i Stockholm med aktiviteter som takterrassyoga, fotokurs, cykelreparationer och morgonlöpning. Plats till Houdini Hangouts bokas här.

Läs mer om Houdinis miljöarbete här.

Archive

Houdini Sportswear becomes first brand to undertake a Planetary Boundaries Assessment

Sustainability pioneer breaks new ground in assessing their environmental and social impact to guide their ‘impact positive’ mission. Houdini, the independent outdoor clothing brand from Sweden today launches the textile sector’s first ever Planetary Boundaries Assessment report. The report is based on a research that illustrates the safe operating space and boundaries of the planet’s […]

Read full post

Houdini lanserar nytt multiplagg

En av säsongens nyheter från svenska outdoormärket Houdini är jackan The Cloud. Under vintern kan jackan bäras över en rock eller tröja men den kan även snabbt förvandlas till en barnsovsäck, kudde eller filt för campingturen. The Cloud är ytterligare ett steg i Houdinis filosofi om att äga mindre kläder, men samtidigt kunna göra mer […]

Read full post

Houdini fortsätter välja bort dun

Svenska outdoormärket Houdini släpper nu en ny serie av signaturjackan Mr ochMrs Dunfri. Istället för dun är jackorna vadderade med ett dunliknande, värmandesyntetmaterial och kommer i åtta olika färger. Houdini har sedan starten 1993 aldrig sålt plagg tillverkade med dun. Istället har mangenom modern teknologi valt att försöka hitta andra material som värmer och är […]

Read full post