Oriflame_Nordic

Background and contacts

About Oriflame_Nordic

Oriflame är ett världsledande skönhetsföretag som i över 50 år har arbetat för att hjälpa människor runt om i världen att uppnå sina drömmar. Oriflame har idag över 3 miljoner oberoende skönhetskonsulenter som utvecklar, producerar, distribuerar och säljer innovativa och trendriktiga produkter till skönhetsälskare på över 60 marknader världen över. Läs mer på: https://se.oriflame.com

About The Digital Newsroom

Oriflame Digital Newsroom är ett enkelt sätt att samla information och hålla koll på det senaste om Oriflame. Högupplösta bilder finns att ladda ner och kontakta oss gärna om du har ytterligare frågor!

Contact Details

För mer information, vänligen kontakta:
Manifest Stockholm
PR & Kommunikation
+46 (0) 708 383906
oriflame@manifeststockholm.se

Oriflame_Nordic

Sol, värme och salta bad – sommaren gör gott för det mesta utom din hy

Här är Oriflames bästa tips för att hålla huden i ansiktet ren och ge porerna en rejäl genomrensning.

Årets sommar har kanske inte varit som förra året när det gäller värmenivåer men juni i år var faktiskt den varmaste juni månad någonsin. Oroande för vår planet men det kan också vara besvärande för huden.Det varma vädret ger dig inte bara glow, det ger tyvärr ofta också tilltäppta porer. Oriflames Principal Scientist expert David Jameson har satt ihop sina bästa hacks för hur man behåller hudens naturliga glow mensamtidigt håller den ren och fräsch. David listar produkter och ingredienser att hålla utkik efter och vilka fällor man skall undvika.

Vad är egentligen tilltäppta porer och hur vet man att man har det?
Det finns två typer av porer: de som uppstår runt svettkörtlarna och de som kommer från hårsäckarna. Det är de senare, synliga porerna som vi pratar om när vi pratar om tilltäppta porer. Dessa porer producerar ett oljigt ämne som kallas talg, en komplex blandning av fettsyror, triglycerider och proteiner som finns på hudens yta för att hålla den slät och fuktig. Talg kan dock täppa till porerna i ansiktet.

Vad orsakar tilltäppta porer?
Porerna blir tilltäppta på grund av överskott av talg, döda hudceller och andra föroreningar. Det kan skapa vad vi kallar för ”pormaskar”. Pormaskar och finnar kan också uppstå på grund av förekomsten av bakterier. För att undvika detta gäller det att vara noga med rengöringen. Men var också försiktigt med att rengöra huden för ofta – det kan faktiskt göra att talgkörteln jobbar för hårt och överproducerar mängden talg.

Hur stoppar man uppkomsten, och blir av med tilltäppta porer?
Talg är en viktig komponent som krävs för att huden ska fungera normalt, så även om vi inte kan få bort det, kan vi minska uppkomsten av pormaskar och tilltäppta porer. Det mest effektiva är att direkt rengöra porerna och begränsa uppkomsten av pormaskar på en gång. Här är fem bra tips:

 1. Rengör, utan att överdriva
  Rengöring är en stor del av de flestas hudvårdsrutin, då det är otroligt viktigt att rengöra och ta bort daglig smuts och förbereda huden för övriga produkter. För de som upplever tilltäppta porer regelbundet är ansiktsrengöring särskilt viktigt för att ta bort överskott av talg och begränsa eventuell uppbyggnad av pormaskar. Tänk dock på att starkare rengöringsmedel ofta tar bort fukten vid hudens yta, som kan få huden att överkompensera och producera överskott av talg. Du kan ta bort smuts från huden men samtidigt skydda hudbarriären genom att använda en mer skonsam rengöring.

  Oriflame rekommenderar 

  NovAge Supreme Cleansing Gel– Rengör skonsamt. Den här produkten tar försiktigt bort smuts och orenheter utan att torka ut huden. Den är kliniskt bevisad att rengöra huden, samtidigt som den återfuktar och låter huden behålla sin naturliga skyddsbarriär. Innehåller en optimalt balanserad blandning av rengörande, fuktgivande och lugnande ämnen tillsammans med vitamin E.

 2. Exfoliera
  Rengöring kan få bort en del döda hudceller från hudens yta, men exfoliering en eller två gånger i veckan är det mest effektiva sättet att ta bort det som inte försvinner med endast vanlig rengöring. Dessutom minskar exfoliering den naturliga ansamlingen av döda hudceller på hudens yta eftersom det hjälper till att stimulera hudens egen förnyelseprocess.När det gäller att välja en produkt finns det ett antal alternativ tillgängliga. Exfolierande produkter kan vara rent fysiska så som hydratiserade kiseldioxid eller mandelskalgranulat som skrubbar bort döda hudceller, eller kemiska som till exempel mjölksyra eller glykolsyra som bryter ned bindningarna mellan yttre hudceller och på så sätt peelar det yttre hudlagret och låter den förnyade ytan lysa igenom.

  Oriflame rekommenderar 

  Optimals Exfoliating Face Scrub– Detta är en krämig exfolierande ansiktsrengöring gjord på en svensk naturlig ingrediensblandning bestående av äppelextrakt och rönnbär. Innehåller mandelskalpartiklar och hydratiserad kiseldioxid och gjord för att fysiskt ta bort smuts, olja, smink samt döda hudceller från hudens yta – vilket minskar risken för pormaskar.NovAge Skin Renewing Peel– Denna kemiska exfoliering handlar om hudförnyelse. Skapad av en blandning av alfa- och beta-hydroxisyror (glykolsyra och salicylsyra) som hjälper att bryta bindningarna som förhindrar döda hudceller att lossna från hudens yta. Produkten har dessutom kliniskt visat sig öka cellförnyelsen i huden.

 3. Använd ansiktsmask
  Ansiktsmasker är perfekta att införa i din hudvårdsrutin för ytterligare hjälp i kampen mot tilltäppta porer och fet hy. I synnerhet hjälper lermasker som innehåller kaolin och träkol att absorbera överskott av talg vid behov. Precis som med peeling ger applicering 1–2 gånger i veckan bäst resultat.

  Oriflame rekommenderar 

  Pure Skin Blackhead Clearing Mask– En lermask framtagen med bentonit och kaolin som hjälper till att ta bort pormaskar och effektivt avlägsna smuts och olja för att rena porerna. Leran hjälper till att absorbera överskott av talg, medan salicylsyra tar bort bakterier och exfolierar djupt i porerna för att minimera att smuts och talg fastnar.

 4. Håll talgproduktionen under kontroll
  Bästa tipset för att hålla talgnivåerna normala under hela dagen är att alltid ha med sig en snabbverkande produkt att applicera vid behov för återfuktning och för att matta ner huden.  Leta gärna efter produkter med ingredienser som tapioca stärkelse. Var inte rädd att återfukta huden, om huden blir för uttorkad kan det framkalla överskottsproduktion av talg och motverka allt det du försöker uppnå

  .Oriflame rekommenderar 

  Optimals Hydra Matte Balancing Day Fluid– Den perfekta kombinationen av mattande oljeabsorption och fukt. En lätt och flytande kräm som mattar ner huden effektivt, minskar oljighet och ger huden en matt med återfuktad look, även mitt i högsommarhettan.

 5. Ta reda på din hudtyp
  Tyvärr finns det ingen universalprodukt som är perfekt för alla. Allas hud är olika och behöver tillskott av olika saker. Får du lätt tilltäppta porer och överskott av talg, använd hudvårdsprodukter som är icke-komedogena – det vill säga formulerade för att undvika att blockera porerna. Om du till exempel har fet hy, leta efter lättare produkter som innehåller minimala mängder eller inga oljor alls.

  Vilka ingredienser är bäst för att bekämpa tilltäppta porer?

  Några av de bästa ingredienserna att hålla koll på. Tänk dock på att det kan ta cirka 24 timmar innan produkterna har effekt.

 • BHA (salicylsyra)
 • AHA (glykolsyra, mjölksyra)
 • Fysiska exfolierare (t.ex. mandelskalpulver, hydratiserad kiseldioxid etc.)
 • Lera (Kaolin)
 • Mattande komponenter (t.ex. Tapioca-stärkelse, Distarch-fosfat etc.)

Attached Files

Archive

Lær hvordan du finner rett serum til huden din

Da serumet først ble lansert på markedet ble det raskt en favoritt og et må-ha-produkt for mange som ville gi huden umiddelbar fukt. Alle serumer gir hudfordeler og fukt under overhuden (epidermis), samtidig er de formulert på litt ulike måter og inneholder små forskjeller som gir spesifikke fordeler og løsninger for hudens ulike behov. Bare […]

Read full post

Oriflame lanserar nya produkter i sin serie för män – NovAge Men

Nej, kvinnor och mäns hy i ansiktet är inte likadan. Mäns hud är ofta tjockare och har större porer än kvinnors. Och till råga på allt utsätts många mäns hy för daglig rakning som både kan ge irritation och torka ut huden. Det är egentligen inte så konstigt att manlig hud regerar och beter sig […]

Read full post

Oriflame lanserer nye produkter i sin hudpleieserie for menn – NovAge Men

Mannlig hud er unik og har ikke samme behov som kvinnelig hud. Forskning viser at aldringstegn på mannlig hud vises senere sammenlignet med kvinnelig hud, men når aldringsprosessen først begynner, er effektene mer synlige. Eksempler på dette kommer av at mange menn utsetter huden for daglig barbering, som både kan irritere og tørke ut huden […]

Read full post