Houdini Sportswear

Background and contacts

About Houdini Sportswear

Houdini Sportswear är ett svenskt företag som med en öppen, passionerad och övertygande inställning tillverkar tekniska och funktionella kläder med minimal negativ miljöpåverkan. Houdini har sedan starten 1993 utvecklat produkter som förutom att hålla dig varm och torr, ger exceptionell rörelsefrihet, har progressiv design och exceptionell prestanda. Idén om att ta komfort till en ny dimension har sedan dess resulterat i ett komplett sortiment - från underkläder till skalplagg.

About The Digital Newsroom

Houdini Sportswear Digital Newsroom är ett enkelt sätt att samla information och hålla koll på det senaste om Houdini. Högupplösta bilder finns att ladda ner och kontakta oss gärna om du har ytterligare frågor!

Contact Details

För mer information, vänligen kontakta:
Manifest Stockholm
PR & Kommunikation
+46 (0) 8-37 24 88
houdini@manifeststockholm.se

Houdini Sportswear

Houdini lanserar nytt multiplagg

En av säsongens nyheter från svenska outdoormärket Houdini är jackan The Cloud. Under vintern kan jackan bäras över en rock eller tröja men den kan även snabbt förvandlas till en barnsovsäck, kudde eller filt för campingturen. The Cloud är ytterligare ett steg i Houdinis filosofi om att äga mindre kläder, men samtidigt kunna göra mer med varje plagg.

Houdini har i snart 25 år tillverkat plagg som erbjuder komfort utöver det vanliga. Jackan The Cloud är en nyhet för i år och är ett modulärt isoleringsplagg med en rad olika användningsområden. Jackan kan nyttjas som just jacka men även som elefantfot eller en värmande sovsäck för barn. Den kan även knäppas upp helt och bli en platt filt eller utomhustäcke. Det går helt i linje med Houdinis filosofi att vilja skapa plagg med så många användningsområden som möjligt.

– The Cloud speglar den designfilosofi vi jobbar efter på Houdini. Att arbeta med vad ett plagg kan tillföra användaren, i detta fall värme, istället för att vara inlåst i arketyper som jacka, byxa och mössa. Det är en estetik vi gillar, men även någonting som i slutändan kan resultera i att vi äger färre, men smartare plagg, säger Jesper Danielsson, Head of Design på Houdini.

 The Cloud tar lite plats och är lätt att packa med sig i en mindre ryggsäck och ta fram vid behov. Den är även smidig att snabbt dra på sig efter till exempel en vågsurf i iskallt vatten när man snabbt behöver värma sig. Jackan är, likt en stor del av Houdinis plagg, återvunnen, återvinningsbar och fluorkarbonfri.

The Cloud kommer i färgerna Deeper Green och Rock Black.
Rekommenderat pris: 2 800 kr

Attached Files

Archive

Houdini Sportswear becomes first brand to undertake a Planetary Boundaries Assessment

Sustainability pioneer breaks new ground in assessing their environmental and social impact to guide their ‘impact positive’ mission. Houdini, the independent outdoor clothing brand from Sweden today launches the textile sector’s first ever Planetary Boundaries Assessment report. The report is based on a research that illustrates the safe operating space and boundaries of the planet’s […]

Read full post

Houdini fortsätter välja bort dun

Svenska outdoormärket Houdini släpper nu en ny serie av signaturjackan Mr ochMrs Dunfri. Istället för dun är jackorna vadderade med ett dunliknande, värmandesyntetmaterial och kommer i åtta olika färger. Houdini har sedan starten 1993 aldrig sålt plagg tillverkade med dun. Istället har mangenom modern teknologi valt att försöka hitta andra material som värmer och är […]

Read full post

Höstinspiration från Houdini

Houdini uppmanar alla att utforska sin omgivning i höst. Stanna, andas och njut av det som finns runt omkring dig. Få en glimt av havet på morgonjoggen eller känn in den industriella känslan i ett parkeringshus. Från landsbygd till storstad finns så mycket att uppleva. Oavsett hur din vardag ser ut och vart du bor […]

Read full post